VHG  |  Ondernemer  |  Nieuws  |  Artikel

Skip Navigation Linksdefault

"Voor ondernemers in het groen"

8afa5789-2c89-4611-bd03-bd6753d5ca31

VHG Nieuws

Nieuws en actualiteiten. Blijf op de hoogte van alle relevante thema's.

Inhoudseditor

16 mei: Kennisbijeenkomst ‘De nieuwe hovenier’

do 18 apr 2024

​Binnen het project 'De Nieuwe Hovenier' onderzoeken acht hoveniersbedrijven, VHG en Wageningen University & Research (WUR) hoe je als hovenier meer bij kunt dragen aan de buitenruimte. Op donderdagmiddag 16 mei organiseren we vanuit het platform P&O een kennisbijeenkomst over de HRM-aspecten hiervan. Wat is er nieuw aan de aanpak? Welke kansen biedt dit jouw bedrijf? En wat vraagt dit van jouw personeel en organisatie?

Een groene buitenruimte en goed beheer hiervan bieden veel kansen voor een betere leefomgeving, zoals voor welzijn, klimaatbestendigheid en biodiversiteit. Om deze kansen te kunnen pakken, zijn bepaalde competenties en vaardigheden nodig, vooral als het gaat om samenwerken.

Nieuwe werkwijze

In het project De Nieuwe Hovenier is een nieuwe manier van groenbeheer ontwikkeld: een meer integrale en procesmatige aanpak in nauwe samenwerking met de opdrachtgevers en bewoners. Daardoor wordt het groen meer relevant voor omwonenden. De werkwijze sluit aan bij de behoeften van deze tijd aan veelzijdig groen waar meerdere groepen baat bij hebben. Wat vraagt die nieuwe manier van werken aan kennis en vaardigheden van de groenbedrijven? Bijvoorbeeld bij het offreren en bij het samenwerken met de omwonenden?

Interactief

Martin Hitzerd van A-Garden Groenspecialisten vertelt over de ervaringen van zijn bedrijf met het project. Carmen Aalbers van Wageningen Universiteit en Research start de sessie met een inleiding over de opzet van het project. Het is een interactieve bijeenkomst om ook van elkaar te kunnen leren.

Praktisch

  • Datum en tijd: 16 mei van 14.00 tot 16.30 uur
  • Locatie: VHG-kantoor in Ede (Horaplantsoen 20)
  • Aanmelden kan door te mailen naar m.wichma​​​n@vhg.org

VHG - Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners

Horaplantsoen 20
6717 LT Ede
T 085 330 77 00
E info@vhg.org

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Direct inschrijven voor de nieuwsbrief